sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Miten pitää valkoiset marsut valkoisia?

Moikka!Useimmat teistä varmaan tietävätkin , että omistan valkoisen marsun (pew) , Dahlian.
Ajattelin , että voisin jakaa omia vinkkejäni miten pitää turkki oikeasti valkoisena. Toivottavasti nämä auttavat jotain!

1. Pese marsu useammin. Jos todella haluat pitää marsun valkoisena ja tahrattomana suosittelen pesemään marsun useammin kuin muun värisiä marsut. Ei kuitenkaan liian usein sillä se johtaa taas ihon kuivumiseen. Esim.kerran tai 2 kahdessa kuukaudessa. Sillä pinttymät ja lika on vaikeampi saada pois jos ne ovat ehtineet kunnolla pinttyä.

2.Käytä valkoisille marsuille tarkoitettua shampoota! Itselläni on Gorgeus guineas  Lice'n Easy shampoota joka valkaisee valkoisia marsuja ja on tarkoitettu juurikin marsuille! (Käytetään myös ulkoloisien tuohomiseen , välttämiseen) Myös valkoisille koirille tarkoitettua laimeaa tai laimennettua shampoota voi käyttää! Tätäkin omistan , mutta ei auta mielestäni niin hyvin.

3. Varsinkin ennen näyttelyitä varo värikkäitä tuoreita esim.tomaattia, paprikaa , porkkanaa, punajuurta jne. Noin viikko tai kaksi ennen olisi hyvä ottaa nämä pois tai edes vähentää.


4. Myös häkin useammin siivoaminen auttaa , mutta tämäkin järjen rajoissa , ei tarvi hullun lailla montaa kertaa päivässä putsata!:D

5.Viimeiseen kohtaan ei voi oikein vaikuttaa vaan tarvit hyvää tuuria! Tietty jos marsusi on mikäkin sottapytty ja muut marsut pissivät toistensa päälle tietenkin pitää pestä , enemmän ja nähdä enemmän vaivaa.


Dahlia on varmaan vähän sekoitus näitä. Jos marsua ei pestä 1-3kk (mikä on erittäin harvinaista) niin Dahlia on vielä ihan ok kunnossa , mutta tällä hetkellä ei voi kyllä kehuskella...
Kerro kommenteissa jos nämä auttoivat sinua!                              -Emilia ja marsut 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti