torstai 13. lokakuuta 2016

Marsujen terveys asiaa!!! osa 3

Moikka!


Nyt on aiheena marsujen punnitus.
Tämäkin aihe jakaa mielipiteitä, mutta mielestäni on tärkeää punnita marsuja , nyt annan vähän syitä miksi.

Ihan ykköis-syy miksi punnitsen marsujani on , koska sitä kautta saa helposti selville jos marsu on sairas!
Itse punnitsen marsuni kerran viikossa.
Jos marsulla on tippunut paino 50g tai yli mittaisia paino seuraavana päivänä , jos sama tai matalampi- veisi varalta lääkäriin.
Marsut ovat hyviä piilottamaan sairautensa  joten vaikka muita oireita ei olisi marsulla voi olla esim.kysta.Jota ei ehkä muuten huomaa kun tunnustelemalla.
Myös jos marsulla on joka viikko pudonnut painoa , voisin soittaa-/mennä ell.Eli voihan tässä tilanteessa ensin soittaakkin sinne , että mitä mieltä ovat jos tosiaan muita oireita ei ole.

Sitten tietenkin se , että jos on kasvavia marsuja , seurailee , että ne varmasti kasvavat.

Ja jos yrität saada marsulle lisää painoa (kuten minä Dahlialle tällä hetkellä ) niin näät onko tullut edistystä.
Useissa tapauksissa en suosittele marsun painon pudottamista sillä yleensä nämä marsut ovat ihan ok kokoisia ja tähän ryhtyisin jos marsu on ihan valtava , uroksilla voi helposti olla (normi painoisilla) 1500g.
Tästä aiheesta on ollut esim.keskustelupalstoilla paljon juttua , mutta vain muistutus , että marsut ovat erinlaisia ja minulla on tällä hetkellä 1070g -1300g kokoisia marsuja , että vaihtelee kyllä tosi paljon minkä kokoisia marsut ovat!

Sairaat marsut punnitsen sitten päivittäin sillä kunto voi esim.hengitystietulehduksissa (joita Dahlia saa usein) romahtaa nopeasti.
Sairaana jos marsu on menettänyt noin 30 g yrittäisin saada painoa nousemaan sillä marsulla on paremmat mahdollisuudet selvitä aina näistä vakavemmistakin sairauksista jos on hyvässä kunnossa muuten. (Tarkoittaen hyvä massa , ei heikko , virkeä)

Itse olen punnittu ihan ruokavaa'alla.Näitähän saa siis ihan vaikka Prismasta , Citymarketista jne.

Toivottavasti nyt auttoi joitakin tämä osa!:)
Taidan vielä pari näitä tehdä , mutta en ihan loputtomiin näitä jankkaa, sillä tiedän , että osa nämä hommat jo tietääkin!;)
Kiitos kun luit!:)


                                                                 -Emilia ja marsut 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti